Who's Online

Imamo jedan gost i nema članova online

Vijesti i obavjesti

Novo vozilo u AŠ Kappa

 

Uskoro u auto školi kappa!!!

MRCEDES1

Mercedes A klasa 

 


Novi ponuda u AŠ Kappe 

12524127 10207438687182963 3459047529745614866 n

 Nudimo Vam brojne izuzetno fleksibilne načine plaćanja naših usluga,

što je u današnje vrijeme izuzetno važno svima nama.

Obratite nam se s povjerenjem, a mi ćemo se prilagoditi Vašim potrebama.

12443268 10153734359598612 1516150545 n

 Vjerujemo da je gore navedeno za Vas dobitna kombinacija, stoga nemojte oklijevati, kontaktirajte nas!

12798846 10207438688462995 7218827344673011301 n

 Radujemo se Vašem dolasku!


 

Informacije o ispitima iz PPSP, UV i PPP

prva pomoc

Ispit iz Pružanje prve pomoći još nije određen.  informacijama za polaznike tečaja Auto Škole Kappa


Od  01.07.2013 Novi zakon!? Opet pljačka novih vozač.

Uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje vozilima ne smije biti starije od šest mjeseci, za razliku od dosadašnjeg kad je vrijedio 15 mjeseci.Vozači pripremite se da uspijete završiti svoje tečaje vožnje u autoškoli u roku 6 mjeseci inače plaćate dodatni trošak pune cjene liječničkog pregleda, dobro došli u EU.

 

 

doktor 56521

Novim Pravilnikom o vozačkim dozvolama liječničko uvjerenje prilikom vađenja vozačke dozvole vrijedi šest mjeseci, a ne kao do sada 15 mjeseci. U slučaju da ste položili vozački ispit, a od datuma liječničkog uvjerenja je prošlo više od šest mjeseci dužni ste izvaditi novo liječničko uvjerenje. To podrazumijeva i ponovne troškove. Zanimljivo je da za polaganje vozačkog ispita liječničko uvjerenje i dalje vrijedi neograničeno.Znači ispit možete položit sljepi i gluhi, ali za podizanje vožačke dozvole trebate novo liječniko uvjerene.

 

 


Peugot 208 stigao u autoškolu Kappa:

208 1

Još jedan Hrvatski auto godine za 2013 u AŠ Kappa!

 

Peugeotova 208-ica s turbodizelskim 1.4-litrenim agregatom snage 68 KS pravi je primjer štedljivog gradskog automobila čija potrošnja u kombiniranoj vožnji ne prelazi pet litara na 100 km.Francuski mališan vrlo simpatičnog i atraktivnog izgleda težak je samo 1050 kilograma, te u kombinaciji sa štedljivim 4-cilindarskim turbodizelašem obujma 1398 ccm, s jednim spremnikom kapaciteta 50 litara, ima autonomiju od gotovo 1150 kilometara.

Motor: Okretni moment od 160 Nm savršan za početnike, kretanje na nizbrdici je mači kašalj.Turbodizelaš s papirnatih 68 konjskih snaga i okretnim momentom od 160 Nm pri samo 1750 „điri“ djeluje još snažnije i moćnije nego što u stvari jest, te se bez problema nosi s karoserijom čija masa tek prelazi 50-ak kilograma preko jedne tone. Za gradsku vožnju mali dizelaš je čak i živahan, dok na otvorenoj cesti, te naročito na autocesti, bez problema dostiže maksimalnu brzinu od 165 km/h. Pri tom postaje nešto bučniji, tako da ne bismo imali ništa protiv da mali lav ima i šesti stupanj prijenosa.

Unutrašnjost: Unutrašnjost također ima svoje adute, krasi je iznimna prostranost, dok su plastične površine vrlo precizno spojene. Ergonomija: Vozačevo okruženje djeluje vrlo šarmantno, naročito mali upravljač koji je postavljen ispod instrument-ploče. Premještanjem instrument-ploče prema gore, u razinu vozačevih očiju, vozaču je omogućeno da se lakše usredotočiti na cestu. Instrument-ploča je vrlo moderna s analognim brojčanicima, digitalnim ekranom na kojem je uvijek vidljiva brzina, te pozadinskim svjetlom koje daje čistoću i eleganciju.

Ovjes: Karoserija je čvrsta, dok je ovjes nešto tvrđe podešen tako da se kroz zavoje prolazi uvjerljivo, udobnos je na zavidnoj razini za malo gradskog vozilo. Sjedala su udobna i ovaj autić je savršeni prtner svim vozačima za obuku.


Upisi u Autoškolu Kappa su u tijeku !!!! Novi tečajevi počinju svakog drugoga ponedeljka.

 

 NAPOMENA, obavljanje liječnićkog pregleda prije upisa!

 Obavite liječnički pregled u nekoj od ordinacija koje obavljaju liječničke preglede za vozače. Cijena je svugdje ista – 440,00 kn za A, A1 i B kategoriju. Liječničko uvjerenje za obuku u autoškoli i polaganje ispita važe neograničeno, dok za Policijsku upravu – kod podizanja vozačke dozvole – ne smije biti starije od 6 mjeseci.

(Samo Našim kandidatima organiziramo prijevoz na liječnički pregleda, svakog petka i ponedeljka)

Više informacija o upisima

 


Vožnja bez vozačke dozvole ili određene kategorije???hmm

Članak 223.
(1) U vozačku dozvolu upisuju se sve kategorije motornih i priključnih vozila kojima vozač ima pravo 
upravljati sukladno odredbama ovoga Zakona.
(2) Vozač ima pravo upravljati samo onim vozilima i kategorijama vozila koje su upisane u vozačkoj 
dozvoli.
(3) Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja vozilom one 
kategorije koja nije upisana u njegovu vozačku dozvolu.

Članak 229.
(1) Kad upravlja vozilom, vozač mora kod sebe imati vozačku dozvolu i dužan ju je pokazati na zahtjev
policijskog službenika.
(2) Vlasnik, odnosno osoba kojoj je vozilo povjereno ne smije dati vozilo na upravljanje osobi koja nema
pravo upravljati vozilom, odnosno osobi koja nema pravo upravljati kategorijom vozila u koju spada to 

vozilo ili osobi koja u organizmu ima alkohola ili opojnih droga.
(3) Vlasnik, odnosno osoba kojoj je vozilo povjereno dužna je, na zahtjev policijskog službenika, dati
vjerodostojan podatak o identitetu osobe kojoj je dao vozilo na upravljanje.
(4) Kad je vlasnik vozila, kojim je počinjen prekršaj propisan ovim Zakonom, pravna osoba, podatke iz
stavka 3. ovoga članka dužna je dati odgovorna osoba u pravnoj osobi.
(5) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji nema kod sebe vozačku
dozvolu ili je ne pokaže na zahtjev policijskog službenika.
(6) Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 do 3.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vlasnik vozila i osoba
kojoj je vozilo povjereno ako vozilo da na upravljanje osobi iz stavka 2. ovoga članka.
(7) Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 do 5.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vlasnik vozila, osoba
kojoj je vozilo povjereno ili odgovorna osoba u pravnoj osobi ako ne da vjerodostojan dokaz o osobi koja je
upravljala vozilom u vrijeme počinjenja prekršaja


Kia Rio stigao u auto škola Kappa!

Dužinom od 404,5 cm Rio je došao na sami vrh niže klase, a to još više vrijedi za širinu od 172 cm i osovinski razmak od 257 cm a to je samo 0,8 cm kraći nego u Golfu, Octaviji i A3!. Novinarski ga je žiri proglasio autom godine u Hrvatskoj, a čitatelji Auto kluba dodijelili su mu titulu Croauto’12. Sve to potvrđuje izvrstan početni dojam. Limarija je masivna, a završna izrada je besprijekorna.U našu autoškolu stigla je dizelska verzija 1.4 CRDi Urban, koja nudi sve što treba prosječnom kandidat za obuku. I više od toga. Naime, dizelaš sa 90 KS je prava mjera za kvalitetnu i besprijekornu obuku kandidata. Kretanje na uzbrdici sa ovako snažnim automobilom postaje šala.

Vožnja: Za upravljačem je dojam gotovo kao u kompaktu. Sjedala su dobro oblikovana, a velika širina i mogućnost podešavanja upravljača po visini omogućava i krupnim vozačima dobar položaj. Komande i instrumenti su logično poredani, a kožom obloženi mesnati volan i ručica mjenjača lijepo sjede u ruci. Za pohvalu je i oslonac za lijevu nogu. Korejski stručnjaci precizno su izbalansirali i dobro prigušili dizelski motor, koji je među najuglađenijim na tržištu.

Motor: Okretnim momentom od 220 Nm pri 1750/min i najvećom snagom od 90 KS pri 4000/min lako se nosi s masivnim korejskim modelom niže klase. Ubrzanje do stotke u 14,2 sekunde u praksi je sasvim uvjerljivo. U kombinaciji s preciznim i dobro stupnjevanim mjenjačem od šest stupnjeva Rio spremno reagira na pritisak gasa te osigurava pristojan temperament u gradu i na otvorenom. Špirita ima dovoljno i za brzu cestu, a održavanju visokih brzinskih prosjeka pomaže i kvalitetno podvozje.

Podvozje: Rio dobro upija neravnine i pruža dovoljno udobnosti, a u brzoj vožnji kroz zavoje naginje se umjereno. Vozaču pomažu i snažne kočnice te najkompletnija elektronička logistika u klasi. Serijski sustav za sprječavanje zanošenja(ESC) pomaže sigurnom održavanju visokih brzinskih prosjeka. Pristojne performanse zadržavaju se i kod punog opterećenja, a potrošnja je tek malo veća od pet litara. Sve prati osjećaj visoke sigurnosti te dvojbe nema - palac gore za dizelski Rio.

 


 

Piju i voze, Đurđevac

Tijekom četvrtka policajci su na području Podravine i Prigorja uhitili četiri vozača koji su počinili teže prometne prekršaje te su oni dovedeni prekršajnim sudovima na žurni prekršajni postupak. Najviše posla imali su prekršajni suci u Đurđevcu, gdje su dovedena tri vozača: 25-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 2,73 primila upravljao traktorom, uzrokovao nesreću i napustio mjesto događanja. Kažnjen je novčanom kaznom od devet tisuća kuna te zabranom upravljanja vozilima F kategorije šest mjeseci.

43-godišnjak je vozio auto pod utjecajem od 2,64 primila pa ga je đurđevački sudac kaznio novčano pet tisuća i zabranom upravljanja vozilima B kategorije također šest mjeseci.

Posljednji pred đurđevačkim prekršajnim sucima bio je 29-godišnjak koji je vozio traktor s 2,60 promila u krvi, a on je i rekorder po izrečenoj novčanoj kazni. Sudac ga je kaznio s 24.700 kuna te zabranom upravljanja vozilima F kategorije šest mjesec. Još jedan traktorist doveden je na Prekršajni sud u Križevcima. 34-godišnjak je upravljao traktorom pod utjecajem od 1,92 promila alkohola u krvi. Kažnjen je kaznom od 700 kuna, kaznom zatvora od 15 dana i zabranom upravljanja vozilima F kategorije šest mjeseci te je predan u zatvor u Bjelovar.

Facebook

Nađi nas na Facebooku!

Prometni znakovi

Books!

Kappa

Shop!